Datecno Oy

Johtavan tason ratkaisut

Datecno Oy Etusivu Datecno Oy Etusivu

 "Miksi Dirika toimii nykyään niin hitaasti?"

Toisinaan asiakkaamme soittavat meille ja kertovat että jostakin syystä Dirika-ohjelman käyttö on viime aikoina hidastunut. Esimerkiksi varaston nimikkeiden selailunäytön avautuminen saattaa kestää 10 sekuntia tai enemmänkin.

Hidastumisen syynä virustarkistusohjelma

Lähes aina tilanne on se että hidastumista ei ole tapahtunut itse Dirika ohjelmassa, vaan tietokoneessa taustalla toimiva virustorjuntaohjelma kuten Norton, F-Secure tms. hidastaa muita ohjelmia. 

Virustorjuntaohjelman yleisenä tehtävänä on tarkistaa kaikki tietokoneeseen esim. CD_levyiltä, e-maileista ja yleensä nettiyhteyden kautta tulevat tiedostot  ja estää haitta- ja virusohjelmien pääsy tietokoneeseen. 

Yleensä myös  ohjelmien suorittamat kiintolevylle kirjoittamiset tarkistetaan, ennen kuin tallennuksen annetaan mennä levylle saakka.

 

Kiintolevyjen luku- ja kirjoitusoperaatioiden hidastuminen yleisin syy ohjelmien hidastumiseen.

Levyllä olevaa tietokantaa käyttävä Dirika ohjelma lukee ja kirjoittaa levylle jatkuvasti. Erilaisten tietohakujen nopeuttamiseksi ohjelma käyttää myös lukuisia ns. tilapäistiedostoja. Hakemisen ja tietojen lajittelun ym. aikana tietoa kirjoitetaan tilapäistiedostoihin ja jo muutaman sekunnin kuluttua kyseinen tilapäistiedosto poistetaan tarpeettomana.

Normaaliasetuksilla virustarkistusohjelma tarkistaa myös joka ainoan tällaisen tilapäistiedoston levykirjoituksen. Juuri näiden tiedostojen läpi tarkistamiseen, eli skannaamiseen, virusohjelmalta kuluu suurin osa aikaa. Myös Dirika ohjelma joutuu odottamaan kunnes virustarkistus on ehtinyt suorittaa tarkistuksensa ja on sallinut tilapäistiedoston kirjoittamisen levylle, ja vasta sen jälkeen ohjelman seuraava näyttö voi avautua ja seuraava toiminto voidaan suorittaa.

 

Erilaisia antivirus -ohjelmia

Markkinoilla on useita kaupallisia ja ilmaisia virustorjuntaohjelmia: 

AVG Antivirus

AvastAntivirus
Norton AntiVirus

Panda Security
McAfee
F-Secure 
jne.

Kaikki nämä toimivat pääosin edellä kuvatulla tavalla. Virustarkistusohjelma voi sivuoireena aiheuttaa useiden sovellusohjelmien, kuten myös Dirikan huomattavaa hidastumista.

 

Onko käytössäsi  F-Secure Antivirus -ohjelma?

Jos käytät F-Securea ja olet havainnut tietokoneessasi hidastumista, klikkaa tätä F-Secure linkkiä.  Saat ohjeet virustorjuntaohjelman asetusten optimoimiseksi Dirika-ohjelman käyttöä varten.

 

Etusivu |  Dirika ohjelmat |  Kassaohjelma |  Demoversiot | 

2021 © Datecno Oy