Datecno Oy

Johtavan tason ratkaisut

Datecno Oy Etusivu Datecno Oy Etusivu

 Dirika käyttö Windows Vista käyttöjärjestelmässä

Dirika asentuu ja toimii normaalisti myös uudessa Windows Vista käyttöjärjestelmässä.

 

1.Vista ja Winhelp32 -opastusjärjestelmä

Dirikan kannalta ainoa suurempi Windows Vistan eroavuus aikaisempiin XP, W2000 ja Win98 käyttöjärjestelmiin verrattuna on perinteisen WinHlp32-opastusjärjestelmän puuttuminen.

"Windows Help -ohjelma (WinHlp32.exe) ei enää sisälly Windows-käyttöjärjestelmiin Windows Vistasta alkaen." http://support.microsoft.com/kb/917607/fi

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Dirika-ohjelmien F1-painikkeella avautuvat Help-opastetekstit eivät vakiona avaudu Windows Vistassa vaan Vista antaa F1:tä painettaessa virheilmoituksen.

Asia on kuitenkin melko helposti korjattavissa kun Vistaan asennetaan Microsoftin tarjoama WinHelp32 versiopäivitys. 

Tämän päivityksen jälkeen alkavat Dirikan Helppien lisäksi toimia myös lukuisten muidenkin markkinoilla olevian ohjelmien Helpit, jotka niin ikään käyttävät perinteistä nopeaa ja yksinkertaista WinHelp opastusjärjestemää. 

 

2.Vistan XP-compatibility asetus

Vista käyttöjärjestelmässä voidaan sovelluskohtaisesti tehdä asetus että sovellusta halutaan ajaa XP-yhteensopivassa tilassa eli XP-Compatibility modessa.

Dirika ei välttämättä  vaadi tämän asetuksen tekemistä. Kuitenkin toistaiseksi (Tammikuu /2010) suositellaan tämän XP-yhteensopivuustilan asettamista Vista-käyttöjärjestelmässä päälle.  

Asetus tehdään Vistassa Dirika-käynnistyskuvaketta hiiren oikealla näppäimelllä klikkaamalla. Valikosta avautuvasta Ominaisuudet (Properties) ja Yhteensopivuus kohdasta edetääm yllä olevien kuvien mukaisesti ja asetetaan "Run this program in compatibility mode. Windows XP (Service Pack 2)" asetus päälle.

 

3. Vistan suojaustasot

Vista -käyttöjärjestelmän suojausasetukset erilaisia viruksia ja haittaohjelmia vastaan ovat perusasetuksissaan melko tiukoiksi asetetut. 

Normaalitasolla nämä Vistan suojaukset eivät kuitenkaan ole esteenä ja Vista sallii Dirikalle pääsyn omaan asennushakemistoonsa esim C:\DIRIKA, sekä myös sen alla olevaan alihakemistoon "C:\DIRIKA\YRIT1" käsiksi.

Jos Vistan asetukset kuitenkin estäisivät Dirikaa lukemasta ja kirjoittamasta em.ohjelmahakemiston alla olevan \YRIT1-alihakemiston tiedostoihin pitäisi Vistan suojausasetuksia tältä osin muuttaa.

 


Etusivu |  Dirika ohjelmat |  Kassaohjelma |  Demoversiot | 

2021 © Datecno Oy