Datecno Oy

Johtavan tason ratkaisut

Datecno Oy Etusivu Datecno Oy Etusivu

 Dirika käyttö Windows 8 ja 8.1 käyttöjärjestelmässä

Windows 8 logo

 

1. Dirikan käyttö  Windows 8 versioissa

Windows-8:stä on olemassa 32 bitin ja 64 bitin versiot. 

Dirika ohjelmat asentuvat ja toimivat normaalisti  Windows 8:ssä,  sekä 32 bitin että 64 bitin  versioissa.

Vanhemmat, ennen vuotta 2002 toimitetut Dirika-ohjelmat sen sijaan saattavat vaatia ohjelmapäivityksen toimiakseen 64-bittisissä Windows-8 versioissa. 

 

2. Windows-8 ja 8.1 ja Winhelp32 -opastusjärjestelmä

Microsoft ei toimita Windows-8 versiossa vakiona  WinHlp32-Help- järjestelmää.

Tämän vuoksi Windows-8:ään on asennettava Microsoftin sivulta saatavissa oleva päivitys, oheisesta linkistä: Windows 8 WinHelp32 päivitys

Windows 8.1 versiolle on oma asennuspakettinsa: Windows 8.1 WinHelp32 päivitys 

Winhelp32-asennuksen  jälkeen Dirika-ohjelman Help-opastetekstit toimivat F1-Help-painikkeella ja antavat lisätietoa kunkin näytön toiminnoista.

 

3.Windows 8 yhteensopivuus eli compatibility asetus

Windows-8 käyttöjärjestelmässä voidaan sovelluskohtaisesti ohjelman ikonin eli käynnistyskuvakkeen asetuksia muuttamalla asettaa että sovellusta halutaan ajaa esim. XP-yhteensopivassa tilassa eli XP-Compatibility modessa.

Dirika ei välttämättä  vaadi tämän asetuksen tekemistä. Kuitenkin toistaiseksi (Marraskuu /2013) suositellaan mm. eräiden järjestelmäkutsujen pienten eroavuuksien vuoksi  XP-yhteensopivuustilan asettamista Windows 8/32 ja 8/64 -käyttöjärjestelmässä päälle.  

Compatibility XP

Asetus tehdään Windowsissa Dirika-ohjelman käynnistyskuvaketta hiiren oikealla  näppäimellä klikkaamalla. Valikosta avautuvasta Ominaisuudet (Properties) ja Yhteensopivuus kohdasta edetääm yllä olevien kuvien mukaisesti ja asetetaan "Run this program in compatibility mode. Windows XP (Service Pack 3)" asetus päälle.

 

4. Mahdolliset tulostusongelmat 

Jos tulostus paperille tulee liian pienenä tai liian suurena tai ei tulostu lainkaan kannattaa kokeilla täällä ehdotettuja toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

 


Etusivu |  Dirika ohjelmat |  Kassaohjelma |  Demoversiot | 

2021 © Datecno Oy