Datecno Oy

Johtavan tason ratkaisut

Datecno Oy Etusivu Datecno Oy Etusivu

 EU Tietosuoja-asetus

eu logo

 

1. EU-Tietosuoja-asetus voimaan toukokuussa 2018

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa.

Julkisuudessa esiintyy erilaisia kommentteja ja kannanottoja, mitä kaikkea tämä tietosuoja-asetus edellyttää suomalaisilta yrityksiltä.

Yleisesti ottaen mikä tahansa rekisteri jossa on ihmisten nimiä katsotaan jatkossa tietosuoja-asetuksen tarkoittamaksi henkilörekisteriksi. 

Yrityksissä yleisimpiä tällaisia rekistereitä ovat asiakasrekisteri ja esimerkiksi yrityksen palkkojen laskennassa käytetty palkanlaskennan rekisteri.

 

2. Yleiset ohjeet Tietosuojavaltuutetulta

Suomen Tietosuojavaltuutetun sivustolta löytyy yleiset ohjeet EU-Tietosuoja-asetukseen liittyen. 

Sivustolla on linkki Rekisteriselosteen lomakkeeseen, joka yritysten on rekistereistään täytettävä. Tätä lomaketta ei kuitenkaan palauteta minnekään, vaan se säilytetään yrityksen omissa tiloissa.

Tietosuojavaltuutetun sivustolla olevan  Rekisteriselosteen täyttöohjeen  perusteella  Dirika-yritysohjelman rekistereistä tehdään esim. tämän sisältöinen rekisteriseloste.

Tämä malliksi tehty, Dirikaa koskeva lomake on tehty 5/2018 saatavilla olevien ohjeiden ja tietojen perusteella. Mikäli Tietosuojavaltuutetun toimisto antaa myöhemmin tarkennettuja ohjeita, on kaavakkeen tietosisältöä päivitettävä vastaavasti

 

 

 

 


Etusivu |  Dirika ohjelmat |  Kassaohjelma |  Demoversiot | 

2021 © Datecno Oy