Datecno Oy

Johtavan tason ratkaisut

Datecno Oy Etusivu Datecno Oy Etusivu

 Tulostusnogelmat eräiden tulostinmallien kanssa

 

1. Tulostinajureihin liittyvät ongelmat

Toisinaan hankittaessa uusia tulostinmalleja tai kun otetaan käyttöön uusia Windows-versioita saattaa alkuun tulla ongelmia tulosteiden kanssa. Tulosteet saattavat tulla liian suurikokoisina tai liian pieninä tai tulostus ei onnistu lainkaan. 

Yleensä tämän tyyppiset ongelmat liittyvät uuden tulostimen ajureihin, ja niiden yhteensopivuusongelmiin. Korjaukseksi kannattaa koettaa etsiä netistä tulostimelle uusin ajuriversio. Toisinaan myös nykyistä vanhemman ajuriversion asentaminen korjaa ongelman. 

Mikäli tulostin on tekniikaltaan HP-yhteensopiva tulostin, niin tällainen tulostin osaa tulkita myös Hewlett Packardin PCL-sivunkuvauskieltä.Tällöin voi kokeeksi asentaa omalle printterille tulostinajuriksi HP Laserjet III PCL-tulostinajurin, ja kokeilee tulostusta kyseisen PCL-ajurin avulla..

 

2. Tulosta kokeeksi jollekin toiselle tulostimelle

Jotta voi rajata mahdollisen tulostusongelman aluetta, kannattaa kokeeksi tulostaa jollekin toiselle tulostimelle. 

Mikäli järjestelmässä ei ole kytkettynä kuin vain yksi tulostin, voi toisena testitulostimena käyttää PDF-tulostinta. Mikäli PDF-tulostustoimintoa ei ole ennestään omalla koneella, niin esim. PdfCreator-tulostimen voi helposti asentaa yllä olevasta linkistä

3. Iso näyttöresoluutio -tulostinasetus

Uusien näyttöjen tarkkuus eli resoluutiot ovat korkeita, 1920 x 1080 tai vieläkin suurempia resoluutioita. Eräiden tulostinmallien kohdalla tämä saattaa aiheuttaa ongelmia ajurin skaalatessa ruudun tekstiä ja grafiikkaa tulostimelle sopivaan muotoon. 

Tämän vuoksi Windows7 ja 8 /8.1 käyttöjärjestelmässä voidaan sovelluskohtaisesti ohjelman ikonin eli käynnistyskuvakkeen asetuksia muuttamalla asettaa tulostusta varten luvan mukainen asetus päälle.

 

(Klikkaa suurentaaksesi kuvaa)

Kuvan mukainen Scaling-asetus korjaa tiettyjen tulostinmallien ongelmia, jotka liittyvät liian suureen tai liian pieneen tulostukseen. 

Ylempänä olevaa XP-Compatibility asetus harvoin korjaa nimenomaan tulostamiseen liittyviä ongelmia. Asetuksesta ei usein ole mitään haittaakaan, joten koemielessä myös tämän asetuksen voi koettaa kääntää päälle.

4. Isojen Windows-kirjasinten käytön ongelmat

Uudet korkean resoluution näytöt, esim. 1080x1920 tai suuremmat, mahdollistavat näytölle useita sovellusten ikkunoita ja myös pienten yksityiskohtien esittämisen. Tämä kuitenkin aiheuttaa sen, että sovellusohjelmien näytöllä kirjaimet muuttuvat hyvin pienikokoisiksi. 

Erääksi ratkaisuksi tähän Windows 7..10 versiot tarjoavat mahdollisuutta muuttaa kaikkien sovellusten kirjasinkokoja suuremmaksi. Windowsin suositus (Recommended) on kuitenkin käyttää normaalia 100% skaalausta.

Windows 10, ruudun kirjainkoon suurentaminen.

Eräät tulostinmerkit saattavat reagoida tähän niin, että tulosteella kaikki kirjaimet tai osa isommista tai tummennetuista fonteista tulee ylisuurina paperille. 

Jos tulostusongelma ilmenee, kokeile kääntää yllä oleva skaalaus takaisin 100%:iin. Käytä sen sijaan 3. kohdassa esitetyn ruksin asettamista Dirika-käynnistyskuvakkeeseen.

Mikäli tietokonetta käytetään etupäässä yrityksen taloushallinnon ym. ohjelmien suorittamiseen (ei siis etupäässä HD-tason elokuvien katseluun), voi kokeeksi myös koettaa alentaa ruudun resoluutiota.

Esimerkiksi pudottamalla Windowsin Desktop-asetuksissa ruudun resoluutio 1280 x 800 tasolle  muuttuvat ruudun kirjasimet muuttuvat helpommin luettavan kokoisiksi. Tällä resoluutiolla voidaan edelleen kuitenkin mainiosti käyttää sekä nettiä että muita hallinnon sovelluksia.

 

 


Etusivu |  Dirika ohjelmat |  Kassaohjelma |  Demoversiot | 

2021 © Datecno Oy